Ministar Matić: I ja sam bio žrtva seksualnog zlostavljanja u Domovinskom ratu

Foto: Hina

MINISTAR Predrag Matić priznao je u razgovoru za Novi list kako je i on sam bio žrtva seksualnog zlostavljanja u logoru.

"S obzirom da definicija seksualnog zlostavljanja kao zlostavljanje podrazumijeva i udarce u genitalije, javno ću po prvi put reći da sam i sam bio seksualno zlostavljan. O tome, dakle, mogu svjedočiti osobno i pretpostavljam da su mnogi dečki trpjeli posljedice i traume i zbog takve vrste zlostavljanja", izjavio je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Matić pričao je i o Nacrtu zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu, a kojim je predviđena materijalna i psihološka pomoć svim hrvatskim državljanima i državljankama koje su preživjele torture u mučilištima.

"Seksualno zlostavljanje u ratu, čije su žrtve uglavnom bile žene, bilo je svih ovih godina tabu tema. Naročit tabu bila je tema seksualnog zlostavljanja muškaraca. Ne želim da mi se to uzima za neskromnost, ali moram naglasiti da svi moji prethodnici, svih ovih godina, po ovom pitanju nisu napravili ama baš ništa", izjavio je za Novi list Matić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara