Patafta: Divlji Čačić mi je zbog smeća i njegovih osobnih interesa prijetio sjekirom!

Patafta: Divlji Čačić mi je zbog smeća i njegovih osobnih interesa prijetio sjekirom!

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

HRVATSKI poduzetnik Davor Patafta, koji je zajedno s bivšim varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom optužen da je Grad oštetio za oko 40 milijuna kuna, održao je danas u Zagrebu konferenciju za novinare, na kojoj je iznio teške optužbe na račun prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, vezano uz obradu komunalnog otpada u Varaždinu.

Jučer je u Ministarstvu gospodarstva, kako je izvijestio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, postignut dogovor oko rješavanja problema varaždinskog smeća, a grupa T7, čiji je Patafta vlasnik, tu je izjavu nazvala čistom laži. Na današnjoj konferenciji za novinare Patafta je istaknuo kako mu je Čačić 2008. godine, prije potpisivanja ugovora o interventnom zbrinjavanju otpada između Grada, Varkoma i T7 Visa, prijetio da, ukoliko ne bude radio kako mu kaže, više nikada neće raditi u niti jednoj djelatnosti u Varaždinskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čačiću je politika paravan za postizanje osobnih interesa. T7 Vis je tada (2008. godine) sa svojom ponudom očito nekome pomrsio račune. Čačić mi je rekao, ako neću raditi kako si je on zamislio, ako neću biti njegov potrčko, što mi nije padalo na pamet, da neću više nikad moći raditi ni u kojoj djelatnosti u Varaždinskoj županiji, a ni šire. raditi u Varaždinskoj županiji ili šire. Prijetio mi je i agresivno objašnjavao da je on poseban kršćanin, ali ne po tezi tko njega kamenom on njega kruhom, već tko njega kamenom on njega sjekirom i da ako ga neću slušati da će on smatrati da sam ja njega kamenom", rekao je Patafta novinarima.

Smatra da bi Čačić, baš kao i ministrica Holy, zbog miješanja u djelatnost resora za koji nije nadležan, trebao podnijeti ostavku. Osvrnuo se i na Habuša, kojeg je prozvao čovjekom koji ne razumije svijet papira i kojemu je Čačić "politički tata".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara