Policija: Istražujemo je li Glavaš preko Facebooka prijetio smrću svjedocima

Policija: Istražujemo je li Glavaš preko Facebooka prijetio smrću svjedocima

Screenshot: Facebook

POLICIJA istražuje prijetnju smrću koja se pojavila na Facebook stranici Branimira Glavaša, potvrđeno je za Index iz Ravnateljstva policije.

"Vezano uz Vaše upite obavještavamo Vas da policija provodi izvide i utvrđuje postoje li u navedenom slučaju elementi kaznenog djela. Obzirom na odredbu Zakona o kaznenom postupku o tajnost izvida nismo u mogućnosti dostaviti Vam detaljnije informacije", odgovoreno je iz Ravnateljstva policije na Indexov upit.

Slika pet obješenih osoba i poruka: "Ne reci lažna svjedočanstva"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, u subotu se na Glavaševom službenom Facebooku, kojeg moderira njegov sin Filip, pojavila poruka koja se ne može protumačiti nikako drugačije nego kao prijetnja smrću svjedocima protiv lidera HDSSB-a koji u susjednoj BiH i dalje služi kaznu za ratne zločine.

"Ne reci lažna svjedočanstva, jer stići će te božja kazna", bio je naslov poruke objavljene na Glavaševom profilu koja je ilustrirana fotografijom pet obješenih osoba.

"Osma Božja zapovijed glasi, "Ne reci lažno svjedočanstvo" i ona zabranjuje laganje, lažno svjedočenje, krivokletstvo, ..., a ovi na ovoj slici su lažno svjedočili i stigla ih je zaslužena kazna...", stajalo je u poruci objavljenoj na Glavaševom profilu, koja je izbrisana nakon što je Index objavio njen sadržaj.

HDSSB se o prijetnjama upućenim svjedocima protiv Glavaša nije službeno izjasnio. Dinko Burić, bivši saborski zastupnik Glavaševe stranke, kazao je za Index da se radi o podmetanjima, sugeriravši da je netko hakirao Glavaševu Facebook stranicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara