Pustimo peticije, vrijeme je za građanski neposluh: Od danas ni kune ne uplaćujte za HGK!

Pustimo peticije, vrijeme je za građanski neposluh: Od danas ni kune ne uplaćujte za HGK!

Foto: Index/Hina

AKO VIŠE ne želite financirati kriminal u HGK, uzmite stvari u svoje ruke.

Od danas, od ovog trenutka, prestanite plaćati harač za HGK, instituciju koja za gospodarstvo nije učinila ništa, a koja od našeg novca financira slike, satove, vile i ljetnikovce.

Postoje situacije u kojima je potrebno pokazati dozu građanske hrabrosti. Ili dozvoliti da nas gaze zauvijek.

Nakon što tisuće poduzetnika Vladi jasno daju do znanja da neće sudjelovati u legalnoj pljački i teroru, SDP-ova vlada imat će mogućnost pokazati iskrenu namjeru da pomogne hrvatskom gospodarstvu i kazni korupciju, te će promijeniti sporan zakon i ukinuti obvezu financiranja HGK.

Komorski doprinos gospodarski subjekti obvezni su platiti jednom godišnje, a članarinu svakog mjeseca, no ukoliko to ne učine, kreće im prisilna naplata koju za Komoru obavlja Porezna uprava. Na taj način Porezna uprava ima presudnu ulogu u pogledu efikasnosti naplate Komorinih prihoda, što HGK-u daje prednost i pred nekim javnim poduzećima.

Takvu praksu Vlada i Linić mogu promijeniti već sutra, ukoliko to žele. Masovnim neplaćanjem harača Hrvatskoj gospodarskoj komori, hrvatski poduzetnici već od sutra mogu pokazati da to od Vlade zahtijevaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukoliko Vlada ne promijeni sporan zakon, te ukoliko se namet momentalno ne ukine, moći ćemo zaključiti da Vlada podržava ovoj model pljačke, te da je jedini razlog čistki isključivo kadrovska politika, odnosno želja da se na čelo ove parazitske institucije instalira SDP-ov kadar, a novac prelije na SDP-ove račune.

Vrijeme je da poduzetnici jasno i glasno, nakon više od 20 godina pljačke, kažu - DOSTA, a da ih Vlada posluša!

Molim vas, pokažimo da odbijamo biti kukavice, bijednici i budale. Mi to zajedno možemo. A ako ni za to nemamo hrabrosti, ako ni za to nismo sposobni, onda bolje niti ne zaslužujemo.

Svi koji ćete prestati uplaćivati harač za HGK, javite nam se s porukom za Vladu i HGK na mail kontakt@index.hr! Vaše poruke objavit ćemo i poslati premijeru Milanoviću i ministrima u Vladi!

> Vidoševića s lisicama na rukama odveli u Remetinec

> Index otkriva: Ne samo da ima kaznene prijave, već ima i optužnicu! Vidoševićev nasljednik upleten u milijunsku prevaru!

> Ukinite HGK! Za nasljednika Vidoševića izabrali vlasnika više problematičnih firmi s kaznenom prijavom!

> HGK - sramota hrvatskih institucija! Novac poduzetnika godinama su trošili na slike, veterinare, a nitko ništa nije poduzimao!

> Zemljišta, nekretnine, umjetnine i satovi: Odakle toliko bogatstvo Vidoševiću?

> Uhićen Nadan Vidošević! Nakon pretresa HGK završio je u pritvoru, istražitelji zaplijenili slike

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara