Sabor o Zakonu o državnim potporama

Foto: Hina

SABOR današnje zasjedanje nastavlja raspravom o Vladinom prijedlogu zakona o državnim potporama, što se nastoji postići i uspostavljanjem jedinstvene baze podataka o državnim potporama.

Predloženim zakonom se uređuju nadležnosti državnih tijela iz područja državnih potpora i potpora male vrijednosti, politika državnih potpora, postupanja prije dodjele državnih potpora, vođenje evidencija te izvještavanje o državnim potporama i potporama male vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Temeljem postojećeg zakona, davatelji državnih potpora obvezni su dostavljati određene podatke o dodijeljenim državnim potporama dvjema institucijama - Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i Ministarstvu financija. No, novim zakonom to bi se trebalo pojednostaviti uspostavljanjem jedinstvene baze podataka o državnim potporama pri Ministarstvu financija.

Temeljem zaprimljenih podataka o dodijeljenim državnim potporama jedna bi institucija, Ministarstvo financija, izrađivala istovrsno izvješće za Europsku komisiju i hrvatske institucije.

Također, komunikaciju između Europske komisije i davatelja državnih potpora u Hrvatskoj vodilo bi Ministarstvo financija.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara