Sabor potvrdio: Lalovac novi ministar financija

Foto: Hina

BORIS LALOVAC novi je ministar financija, potvrdio je danas Hrvatski sabor s 83 glasova za, 16 glasova protiv (HDZ) i 10 suzdržanih (Laburisti i HDSSB).

"Čestitam! Iskazano povjerenje Vas obvezuje i želim uspjeh Vama i nama zajedno s Vama", poželio je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko Lalovcu, nakon polaganja svečane prisege.

Na mjesto ministra financija Lalovac dolazi s dužnosti zamjenika ministra financija, koju je obnašao dvije i pol godine, a na tom mjestu nasljeđuje smijenjenog Slavka Linića.

Linića je premijer Zoran Milanović smijenio zbog narušenog povjerenja i političke odgovornosti u slučaju predstečajne nagodbe vinkovačke Spačve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U njoj je za namirenje poreznih dugova, temeljem Linićeve potpisane odluke, uzeto zemljište čija je vrijednost, prema procjeni Porezne uprave, šest puta manja nego što je država uzela pod račun.

Predsjednik saborskog Odbora za financije Srđan Gjurković podsjetio je da je odbor s devet glasova "za" i jednim "protiv" podupro donošenje odluke za iskazivanje povjerenja Lalovcu za obavljanje dužnosti ministra financija.

Prema novom saborskom poslovniku, ako dođe do promjene u Vladi tijekom mandata, Sabor o prijedlogu samo glasuje dok se o kandidatu raspravlja na nadležnom saborskom odboru.

Sabor je danas potvrdio i aktiviranje zastupničkih mandata Slavka Linića i Nade Čavlović Smiljanec.

Liniću se zastupnički mandat aktivira 15. svibnja, a dan kasnije aktivira se mandat Čavlović Smiljanec koja je razriješena dužnosti pomoćnice ministra financija i ravnateljice Porezne uprave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara