Unatoč poskupljenju cestarina, Hrvati ne izbjegavaju autoceste

Unatoč poskupljenju cestarina, Hrvati ne izbjegavaju autoceste

Ilustracija: Index

POJAČANO se vozi na našim cestama, povremeno je prometno na ulazu na graničnim prijelazima Bregana i Macelj.

Današnji blagdan Tijelova donosi i produženi vikend koji bi turistički mogao dobro proći. Smatra to i direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po onome što nam govore informacije o rezervacijama, popunjenost bi trebala biti jako dobra. Očekujemo još naravno goste koji se odlučuju na dolazak u posljednji trenutak, to su gosti koji bliže žive, odnosno radi se o domaćim gostima. Dakle, po svim informacijama s terena, popunjenost bi trebala biti zadovoljavajuća", rekao je Žgomba.

"Nama je cilj, što se dolazaka i noćenja tiče ponavljanje prošlogodišnjih rezultata, imam ambiciju da financijski efekti budu veći od 3 do 5 posto i da se približimo ukupnim primicima od turizma do iznosa od 7 milijardi eura", kaže ministar Veljko Ostojić.

Unatoč od danas skupljim cestarinama, promet je na autocestama prema moru pojačan.

Sudeći prema brojkama na naplatnoj postaji Lučko, Hrvate poskupljenje nije odvratilo od mora ovog produženog vikenda. Potvrđuje to i direktor podružnice za naplatu cestarina autocesta Rijeka-Zagreb, Mario Juzvišen.

"Mogu vam reći da smo prošle godine na ulazu u Lučko prema moru, na putu prema Jadranu imali 29 500 vozila, a danas do 14 sati je prošlo već 18 tisuća vozila,  promet je i dalje vrlo intenzivan i mislim da će se ta brojka do kraja dana stići", rekao je Juzvišen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara