Zagrebački Caritas poslao Županji i Rajevom Selu šleper sa 18 tona humanitarne pomoći

Zagrebački Caritas poslao Županji i Rajevom Selu šleper sa 18 tona humanitarne pomoći

Foto: CZN.hr

ZAGREBAČKI Caritas poslao je danas šleper sa 18 tona humanitarne pomoći žrtvama poplava na području Županje i Rajevog Sela.

"Caritas Zagrebačke nadbiskupije 2. srpnja uputio je šleper s 18.181,00 kg humanitarne pomoći poplavljenima na području Županje i Rajevog Sela.

Raznovrsnu pomoć - medicinske i higijenske artikle, vodu, odjeću i obuću, posteljinu, igračke, kućanske aparate, prehrambene artikle za ljude te hranu za životinje - potrebitima će podijeliti Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Uz pomoć koju je zagrebački Caritas do sada prikupio od građana tijekom akcije za poplavljene, ovu donaciju jednim dijelom sačinjava i pomoć koju su prikupili vjernici Hrvatske katoličke župe u Münchenu te vjernici okupljeni u hrvatske katoličke zajednice i hrvatske udruge u Stuttgartu.

Caritasovim djelatnicima kod utovara su pomoć pružili i beskućnici koji se nalaze na smještaju u Caritasovom objektu u Rakitju", izvijestili su iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Jučer poslana i nova pomoć Vidovicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon pomoći poslane u Vidovice krajem prošloga tjedna, iz skladišta Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 1. srpnja poplavljenima u toj župi poslan je šleper s 10.333,00 kg humanitarne pomoći.

Najveći dio ove donacije koja se sastoji od konzervirane hrane, higijenskih potrepština, vode, posteljine, odjeće i obuće, prikupljen je od građana tijekom akcije prikupljanja pomoći za poplavljene.

Poseban dio donacije čini 19 novih kreveta i madraca koje je zagrebački Caritas dobio iz inozemstva.

Manji dio ove pošiljke sastavljen je od donacija koju su prikupili vjernici Hrvatske katoličke župe u Münchenu, vjernici okupljeni u hrvatske katoličke zajednice i hrvatske udruge u Stuttgartu te članovi Hrvatskog zavičajnog kluba Komušina iz St. Lambrechta.

Prilikom utovara veliku pomoć pružili su beskućnici koji se nalaze na smještaju u Caritasovom objektu u Rakitju", navode iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara