Đapić ipak ostaje gradonačelnik Osijeka; grad ostaje bez sudjelovanja u rukometnom SP

Đapić ipak ostaje gradonačelnik Osijeka; grad ostaje bez sudjelovanja u rukometnom SP

PREDSJEDNIK HSP-a i saborski zastupnik Anto Đapić na današnjoj novinskoj konferenciji, suprotno očekivanjima i ranijim najavama, ipak nije podnio ostavku na gradonačelničku dužnost u Osijeku, javlja HRT.

Razlog povlačenja najavljene ostavke jest jučerašnje HDSSB-ovo bacanje letaka po Osijeku koje je gradonačelnik Anto Đapić usporedio s Göbelsovim nacističkim propagandnim metodama.

Đakovački Novi radio javlja kako Đapić nije podnio ostavku jer se, kako je rekao, namjerava suočiti sa svojim protivnicima na sjednici Gradskog vijeća sazvanoj za ponedjeljak.

Poglavarstvo Grada Osijeka odlučilo je naime povući prijedlog o modelu izgradnje sportske dvorane i cijeli slučaj prepustiti HDSSB-u i oporbi.

Đapić smatra kako je nakon svega Svjetsko rukometno prvenstvo za Osijek izgubljeno jer se ne mogu ispoštovati rokovi.

"HSP nije gubitnik nego ponosno silazi  s vlasti, a krizu vlasti u Osijeku, ali i Županiji, razriješit će prijevremeni izbori" - poručio je Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đapićeva konferencija započela je minutom šutnje za poginule šibenske vatrogasce stradale jučer na Velikom Kornatu. Osječka gradska uprava odobrila je pomoć od 50 tisuća kuna obiteljima poginulih vatrogasaca.

Podsjetimo, Anto Đapić jučer predvečer je poslao obavijest osječkim novinarima kako će danas održati posljednju novinsku konferenciju u ovom mandatu.

U dnevniku HTV-a emitirana je jučer Đapićeva izjava kako već piše tekst ostavke, a koju je dao za emisiju "Magazin" HTV-a, i u kojoj kaže kako "misli da će u petak podnijeti ostavku, negdje do podneva".

Đapić je prije nekoliko dana izjavio kako mu je, i nakon raspada koalicije HSP-a s HDSSB-om, izgradnja dvorane Gradski vrt važnija od njegove gradonačelničke funkcije, dodavši kako je dvorana bila samo povod raspadu koalicije, ali da su pravi uzroci ipak drugi.

Nedavno je podnio ostavku na mjesto dopredsjednika NK Osijek, obrazloživši kako "funkciju dopredsjednika ne može obavljati jer ne može uskladiti svoje obaveze".

Foto: I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara