Dok stružemo po dnu, sindikati najavili "dosadan" Praznik rada bez prosvjedne povorke

Dok stružemo po dnu, sindikati najavili "dosadan" Praznik rada bez prosvjedne povorke

Foto:

"DA POLITIČARI ne bi iskoristili tradicionalnu prosvjednu povorku za Praznik rada, ove godine je neće biti!", poručili su danas na konferenciji za novinare predstavnici pet sindikalnih središnjica.

Kako je naglasio Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, istina je kako standard svakodnevno pada, poskupljuje gorivo kao i hrana, te da plaća, ako su uopće prima nije dovoljna pokriti ni 30 do 40 posto osnovnih životnih potreba, no to nije dovoljan razlog za bunt.

Pregovori, a ne prosvjedi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Damir Jakuš otišao je korak dalje te naglasio kako sindikati u posljednje vrijeme nižu velike uspjehe u socijalnom dijalogu s Vladom i poslodavcima.

"Moramo što više postići u pregovorima', istaknuo je Jakuš pokušavajući obrazložiti zašto u prosvjedima nema sindikata pa čak ni na Praznik rada.

Inače danas je na konferenciji za novinare bilo govora i o Međunarodnom danu zaštite na radu, a iznesen je podatak da je u protekloj godini u Hrvatskoj na radnom mjestu ozlijeđeno gotovo 14.000 ljudi, a 36 radnika je poginulo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara