Dvije osobe ozlijeđene u eksploziji u središtu Atene

U SREDIŠTU Atene jutros oko 6 sati po lokalnom vremenu odjeknula je eksplozija. Nepoznata naprava eksplodirala je u zgradi pošte koja se nalazi u blizini ministarstva financija na trgu Sintagma, izvijestila je grčka policija.

Dvije su osobe lakše ozlijeđene i znatna je materijalna šteta pričinjena pri eksploziji naprave kućne izrade, objavila je policija.

Dvije lakše ozlijeđene osobe su muškarac koji je sjedio u kafeteriji te jedna prolaznica, objavila je policija, prenosi Hina.

Atentat se dogodio u šest sati ujutro a nekih pola sata ranije dojavljen je anonimnim telefonskim pozivom grčkome dnevniku Eleftherotypia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija, koju je o dojavi izvijestio dnevni list, nije, međutim, imala dovoljno vremena uspostaviti sigurnosni obruč oko trga Syntagma.

Atentat se dogodio nekoliko dana nakon što je 2. prosinca počeo prizivni proces osobama optuženima za pripadnost terorističkoj organizaciji krajnje ljevice "17. Novembar".

Agencija France presse spominje međutim i to da se atentat dogodio u kontekstu socijalnih napetosti, precizinije, prvoga dana cjelotjednog štrajka zbog vladine najave restrukturiranja privatnog sektora.

TV snimke državne televizije sa spomenutog gradskog trga prikazale su oštećena vozila, obližnje kafiće i trgovine.

Svjedoci su za televiziju rekli da su vidjeli razbijena stakla i 50 metara daleko od mjesta eksplozije.

Eksploziju je, čini se, uzrokovala naprava izrađena od desetak spojenih kanistara s gorivom, javila je policija u Ateni.

Policija je rekla da su grčke novine približno pola sata prije događaja bile obaviještene da će doći do eksplozije u blizini grčkog Ministarstva ekonomije i financija.

Na mjestu eksplozije nalaze se deseci policijskih i vatrogasnih vozila, a policijski inspektori pokušat će otkriti tragove koji bi mogli dovesti do počinitelja.

Zgrada ministarstva financija nerijetko je bila meta napada grupa ili pojedinaca nezadovoljnih vladinom financijskom politikom, javlja BBC te dodaje kako još nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara