George Bush stariji ponovno završio u bolnici

George Bush stariji ponovno završio u bolnici
Getty Images

NAJSTARIJI bivši predsjednik SAD-a George H.W. Bush (93) završio je u bolnici u Maineu zbog niskog krvnog tlaka i umora, napisao je obiteljski glasnogovornik Jim McGrath na Twitteru, te će najvjerojatnije ostati zadržan nekoliko dana.

''Bivši predsjednik je budan i oprezan te ne osjeća nikakve tegobe'', napisao je McGrath na Twitteru.

Bush, 41. predsjednik SAD-a, prošli je mjesec također bio hospitaliziran i zadržan dva tjedna u bolnici u Houstonu zbog infekcije koja se proširila krvnim sustavom i to dan nakon sprovoda njegove supruge Barbare. Ona je umrla 17. travnja, a u braku su proveli 73 godine.

Bivši predsjednik SAD-a, koji od djetinjstva dio ljeta provodi u Maineu, stigao je u ovu saveznu državu prije sedam dana. Ove subote Bush je prisustvovao doručku s palačinkama u čast nadolazećeg Dana sjećanja u Kennebunkportu u organizaciji Američke legije. Tamo je viđen s Brentom Scowcroftom, bivšim savjetnikom za nacionalnu sigurnost, javlja CNN. A na Twitter je postavio i fotografije s ovog događaja te poruku: ''Ovaj vikend se sjećamo i zahvaljujemo svima koji su dali svoje živote za ovu veliku državu.''

George Herbert Walker Bush rođen je 12. lipnja 1924. godine u Miltonu u saveznoj državi Massachusetts, a bio je predsjednik SAD-a od 1989. do 1993. godine. Prethodno je bio američki veleposlanik u Ujedinjenim narodima (1971.-1973.) te nešto manje od godinu dana direktor CIA-e.

Njegov sin George W. Bush je bio 43. predsjednik SAD-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara