godišnja izložba karikatura članova HDK-a

Hrvatsko društvo karikaturista (HDK) 7. siječnja u zagrebačkoj Galeriji Fortezzi priredit će Godišnju izložbu karikatura svojih članova.

Godišnja izložba članova HDK, iako bez pehara i inih odličja, prigoda je da autori pokažu javnosti karikature kakve najviše vole raditi bez straha da im budu smanjene na format poštanske marke ili bačene u koš zbog ´nedovoljne razumljivosti´, napominje u uvodu kataloga ´Treći svijet´ Ivan Haramija, koji se žali kako karikaturiste u ovom našem svijetu ´ne priznaju ni kao novinare, ni kao likovne umjetnike´.

´Tako spadamo u treći svijet koji se u ne tako davnu vremenu umiljato nazivao i pokretom nesvrstanih. A dobro se sjećam da su u tu kategoriju spadali goli, bosi i nerijetko gladni narodi´, piše Haramija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko društvo karikaturista ove je godine priznanje ´Mladen Bašić Bibi´ dodijelilo Ivanu Peharniku (1938.) za prinos i razvoj karikaturalnog stvaralaštva.

Na Godišnjoj izložbi sudjeluje 70 karikaturista i jedan gost, među kojima Srećko Puntarić, Ismet Voljevica, Milan Lekić, Darko Pavić, Nik Titanik, Davor Štambuk, Oto Reisinger i Ivan Haramija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara