Zatražena smjena predsjednika Studentskog zbora jer pokušava "ugušiti" studente

Zatražena smjena predsjednika Studentskog zbora jer pokušava "ugušiti" studente

SMJENU Daria Škegre, predsjednika zagrebačkog Studentskog zbora, zatražila je podružnica iste organizacija na Filozofskom fakultetu, potvrdio je njezin predsjednik Nikola Škorić.

"Postupci Škegre u zadnjih nekoliko dana u potpunosti su promašeni. Ne samo da on nije stao iza studenata i podržao njihove zahtjeve, nego je i režirao tragikomičnu tribinu u kinu Forum Studentskog doma 'Stjepan Radić'. Potom je sazvao i održao konferenciju za novinare idućeg dana, to jest jučer, i to u suradnji upravo s onima protiv kojih je usmjereno studentsko nezadovoljstvo. U konačnici je za sutra organizirao prosvjed pred SC-om  u isto vrijeme kada će se održati demonstracije studenata, organizirane preko Facebooka, ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa", objasnio je Škorić.

Time se Škegro, drži Škorić, "kao i tijelo čiji je predsjednik, direktno suprotstavio nezavisnoj studentskoj inicijativi i odlučio je opstruirati na najperfidniji način".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga Studentski zbor Filozofskoga fakulteta smatra da je predsjednik Studentskog zbora na samome početku svoga mandata izdao studentske interese te da Dario Škegro više nema ni moralno niti ikakvo drugo pravo uopće biti predstavnikom studenata, a kamoli predsjednikom zagrebačkog Studentskog zbora.

Škorić ujedno podsjeća da će se studenti sutra okupiti u 12 sati ispred zgrade Ministarstva na Trgu hrvatskih velikana ne bi li pokušali ministru Draganu Primorcu ukazati na probleme koji postoje u sustavu dodjeljivanja soba u studentskim domovima.

Ig.M.
Foto: Index
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara