Letica smjenuje Đapića sa čela HSP-a

HSP-ov nezavisni kandidat u I. Izbornoj jedinici Slaven Letica ima namjeru ukloniti Antu Đapića sa čela HSP-a. Tjednik Nacional piše kao je Letica svoj tajni plan iznio krugu svojih suradnika.

Nacional doznaje kao je Letica prije nekoliko dana izjavio da je on svjestan HSP-ovg otvorenoga koketiranja s fašizmom i ustaštvom te da HSP ima povijesnu priliku ući u vladu samo ako on zamijeni Antu Đapića. Prema Letičinoj procjeni, on bi kao šef HSP-a bio mnogo prihvatljiviji međunarodnoj i domaćoj javnosti, isto tako, vjeruje da trenutačno od njega nema boljeg kandidata.

Nakon ovih Letičinih izjava malo je vjerojatno da će novorođena ljubav između njega i pravaša potrajati dugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Letica je hrvatskoj javnosti poznat kao čovjek koji je sklon transformacijama i prevrtljivosti. Prije nešto manje od četiri godine bio je jedan od kandidata na predsjedničkim izborima. Tada se izjasnio kao "socijaldemokrat koji po mentalitetu nije partijski čovjek".

Pred nedavno održane parlamentarne izbore Letica se preobrazio u pravaša. Đapić mu je povjerio prvo mjesto na listi u I. Izbornoj jedinici, međutim, od njega nije tražio da se učlani i HSP već da bude neovisni kandidat na listi te stranke.

Letica je bio i savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji mu je otkazao suradnju nakon što je doznao za Letičine zakulisne igre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara