Mediji: Pentagon priprema ofenzivu na Al-Qaidu u proljeće

PENTAGON je izradio plan ofenzive na pakistanskom teritoriju protiv terorističke mreže AlQaide Osame bin Ladena, piše u srijedu dnevni list Chicago Tribune, pozivajući se na vojne izvore, dok je televizijska mreža CNN javila da se priprema proljetna ofenziva u Afganistanu.

Prema CNN-u, već su izdane prve zapovijedi za pripremu ofenzive koja bi trebala početi čim se otopi snijeg. Pozivajući se na neimenovani izvor u Pentagonu, CNN javlja da je cilj ofenzive hvatanje terorističkog vođe Osame bin Ladena i bivšeg vođe talibanskog režima u Afganistanu mule Mohameda Omara.

List Chicago Tribune izvještava da Pentagon predviđa djelovanje specijalnih postrojbi, vojnih komandosa, pješadije i jednog nosača zrakoplova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biti će angažirano nekoliko tisuća vojnika, od kojih će mnogi biti izdvojeni iz jednica koje su već u Afganistanu i koje će napasti zajedno s pakistanskim snagama.

Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf je više puta ponovio da američkim snagama neće biti dopušteno ući u Pakistan napasti pristaše al-Qaide. To je potvrdio i u petak na forumu u Davosu.

Ali prema jednom američkom vojnom izvoru predsjednik Musharraf je dao zeleno svjetlo za ofenzivu, jer je nakon što je nedavno bio na meti dva pokušaja atentata koja se pripisuju al-Qaidi, promijenio mišljenje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara