Nastavljeno suđenje Antunu Novaliću

SASLUŠANJEM svjedoka na osječkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Nogometnog kluba Osijek Antunu Novaliću, optuženom da je, od 1996. do 2001. godine, zloporabom položaja i ovlasti pri ugovaranju prelazaka petorice igrača toga kluba Igora Pamića, Tončija Žilića, Petra Krpana, Jurice Vranješa i Marka Babića, u inozemne klubove ostvario protupravnu imovinsku korist od 64 milijuna kuna.

Svjedok Željko Biloš, član Izvršnog odbora NK Osijek, na današnjoj je glavnoj raspravi ustvrdio da je nakon njegova dolaska u klub većinu nepodmirenih obveza prema igračima i dobavljačima, a koje su iznosile oko milijun njemačkih maraka, podmirio optuženi Novalić, kojemu je u više navrata posuđivao novac za potrebe kluba, a jednom prigodom i iznos od 300.000 njemačkih maraka.

Rekao je da je Novalić plaćao i ulagao u klub kao fizička osoba, ali i preko svojih poduzeća, ocijenivši da je optuženi godišnje minimalno ulagao oko 500.000 maraka vlastitih sredstava, a preko svojih tvrtaka i puno više. Dodao je da su ta sredstva podmirivala 80-90 posto potreba kluba te da je danas financijska situacija u klubu, bez Novalićevih ulaganja, puno teža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da je između Novalića te nogometaša Vranješa, Babića i Krpana postojao dogovor po kojemu će Novalić financirati te igrače dok budu nastupali za NK Osijek, a da će, kada budu prelazili u drugi klub, iznos transfera u cijelosti pripasti njemu.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Zvonko Kuharić ocijenio je da je iskaz svjedoka većim dijelom neistinit i tendenciozan, s ciljem pomaganja okrivljeniku jer je, kako drži, različit od iskaza do sada saslušanih igrača i članova Uprave NK Osijeka.

Nogometaš Tonči Žilić izjavio je da je sve isplate dobivao preko računa u osječkoj "Gradskoj banci", da ne zna jesu li neki igrači dobivali novac "na ruke" te da nije bio uključen u pregovore oko svoga transfera.

Suđenje se nastavlja sutra saslušavanjem novih svjedoka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara