Novi predsjednik splitskog Gradskog vijeća iz Liberalne stranke

JOSIP GOTOVAC iz Liberalne stranke (LS) izabran je za novog predsjednika splitskog Gradskog vijeća, budući da su za njega na današnjoj sjednici glasovali svi vijećnici vladajuće koalicije, predvođeni SDP-om, te HSLS-ovac Goran Kursar i nezavisni vijećnik Zoran Kastropil.

Sjednici splitskog Gradskog vijeća Splita nisu bili nazočni vijećnici HDZ-a koji bojkotiraju rad Vijeća, a suzdržani su bili vijećnica HKDU-a Zdravka Božikov i vijećnik HSLS-a Ivica Boljat.

Prije glasovanja sjednicu su napustili Luka Podrug iz HČSP-a i Mate Dabro iz Stranke Hrvatsko proljeće.

Novi predsjednik splitskog Gradskog vijeća izabran je danas nakon nedavne ostavke dosadašnjeg predsjednika Petra Krole (HSLS) koji je ostavku zajedno s članom Poglavarstva Ivanom Pulićem podnio 7. travnja, na zahtjev Malog vijeća HSLS-a da ta stranka u Splitu razvrgne koaliciju s SDP-om.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavku je odbio podnijeti splitski dogradonačelnik Miroslav Buličić koji je zbog toga ovih dana isključen iz HSLS-a, dok je član Poglavarstva iz redova HSLS-a Silvestar Krka ostavku podnio ranije zbog problema s grijanjem u jednoj splitskoj osnovnoj školi.

Vijećnici su na današnjoj sjednici prihvatili i razrješenje člana Poglavarstva Ivana Pulića, no nisu izabrali njegova nasljednika jer se vladajuća koalicija još o tome nije dogovorila.

(Hina) merc vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara