Po Sanaderu "puls naroda" glede NATO-a skočio za 10 posto u jednom danu

PREMIJER IVO SANADER danas je u razgovoru za Privredni vjesnik rekao kako potpora za NATO danas iznosi 70 posto, dok su još jučer njegovi ministri spominjali broju od 60 posto. "Puls naroda" je tako, ako je za vjerovati premijeru, skočio za deset posto u samo jednom danu.

Naime, jučer su ministri Gordan Jandroković i Boris Vukelić, govoreći o anketama, spomenuli kako bi 60 posto Hrvata rado u NATO. Tada su  rekli kako vjeruju anketama te da referendum nije potreban.  Nakon svega nameće se zaključak da ili netko od njih ne govori istinu, ili pak čitaju različite ankete.

Bilo je tako davno, da više nije istina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog puta svakako vrijedi podsjetiti se ne tako davne izjave premijera Sanadera, koji je više puta na predizbornim skupovima širem Hrvatske, u vrijeme kada je HDZ u anketama kaskao za SDP-om govorio: "Ankete ne vrijede, jer je pravi pokazatelj koliko je ljudi došlo na naš predizborni skup". Tako je tada govorio Sanader, dok danas o referendumu i o ljudima koji bi izašli na pitanje o NATO-u, ne želi ni čuti.

"U Ustavu postoji obveza raspisivanja referenduma ako se prikupi potreban broj potpisa, a to je 450 tisuća, odnosno 10 posto ukupnog broja birača", kazao je premijer Ivo Sanader. Nakon tri člana Vlade, ministara Gordana Jandrokovića, Borisa Vukelića i potpredsjednice Jadranke Kosor i premijer Sanader tako je ponovio kako nema ustavne obveze o provođenju referenduma za ulazak Hrvatske u NATO, jer se time ne prenosi dio suvereniteta države.

"Ako se to dogodi, mi ćemo, naravno, poštivati ustavnu odredbu", završio je Sanader. No, tada bi već moglo biti kasno, jer pozivnicu će se podići sljedećeg tjedna u Bukureštu.

I.Ć
Foto: Index
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara