Predsjednik Mesić posjetio 38. "Florart"

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić danas je u društvu zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić posjetio 38. Međunarodnu vrtnu izložbu "Floraart".

Mesić je istaknuo kako uvijek rado posjećuje "Floraart" i ocijenio da je ovogodišnji sajam cvijeća dostigao europsku razinu u prezentaciji, ali i u proizvodnji cvijeća, bilja i vrtne opreme.

Obišao je unutarnji paviljon Boćarskog doma s bogatim cvjetnim aranžmanima i vanjske prodajne štandove gdje je razgovarao s izlagačima, prodavačima i posjetiteljima "Floraarta" među kojima su bili i mališani iz Osnovne škole "Matija Gubec" koji su slikali na temu cvijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Mesić najdulje se zadržao na štandu "Hrvatskih šuma" koje su na svom izložbenom prostoru cvijećem dočarale more uz poruku "Očuvajmo čisti Jadran".

"To je vrlo dobra poruka", ocijenio je, ustvrdivši da bi moglo doći do velikih ekoloških posljedica ukoliko ne bi očuvali Jadransko more čistim. "To je posebno važno sada kada očekujemo veći promet brodovima i tankerima i zato moramo učiniti sve da Jadransko more bude apsolutno zaštićeno", naglasio je hrvatski predsjednik.

"Floraart" se ove godine održava pod geslom "Misli na sutra", a okupio je 189 domaćih i 24 inozemna izlagača iz 10 zemalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara