Profesor istukao prodekana: "Uhvatio me za vrat, lupao glavom o zid i polio kavom"

"REKAO mi je 'Ja ću te natući k'o kantu' i uhvatio me za vrat, lupao glavom o zid i polio kavom. Uspio sam pred sebe gurnuti stol preko kojeg me Pogany fizički napao tako da mi više nije mogao prići, izmaknuo sam se i pozvao dekana", prisjećao se napadnuti profesor Dragan Čišić na kojega je na Pomorskom fakultetu u Rijeci nasrnuo kolega Tibor Pogany, piše Novi list.

Da priča bude gora, sve se to odigralo zbog svađe oko formulara kojeg Pogany nije htio ispuniti i pred očima prestravljene studentici Nataši Antonini Petrović koja je došla na fakultet radi pripreme magistarskog rada. Prodekan Čišić je ispričao i kako to nije jedini okršaj koji su ova dvojica kolega imali. Nervozni profesor matematike Pogany prije nekoliko mjeseci ga je gurao i vikao na njega, što je Čišić pripisao tome da je Pogany imao "loš dan".

Protiv njega je sada pokrenut disciplinski postupak na fakultetu, a zaradio je i prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Iako se srami incidenta na svom fakultetu, dekan Pavo Komadina priznaje Poganyju makar to što mu je odmah nakon incidenta došao u ured i kazao "napravio jednu strašnu i glupu stvar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače je Pogany profesor zbog kojeg je najviše studenata odustalo od studiranja na Pomorskom faksu. Totalni je apsolutist koji je na doktoratu redovito rušio i vlastite kolege profesore s Pomorskog fakulteta", tvrdi jedan od njegovih studenata koji nam se javio u redakciju.

"To što se ja ne slažem s mišljenjem kolege da je matematika kao predmet na Pomorskom fakultetu najvažniji te da je to ispit iz kojeg studenti najčešće padaju ne može biti pravi povod incidentu jer su to činjenice o kojima javno progovaram na našim kolegijima", kaže profesor Čišić. Profesor Pogany nije htio komentirati ovaj incident.

C.D.
Foto: Mathos.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara