Ruža Tomašić objavila da će se kandidirati za predsjednicu HSP-a

RUŽA Tomašić najavila je da će se na stranačkom izbornom Saboru u veljači kandidirati za predsjednicu HSP-a. Kandidirala se jer misli da je dobro da bude više kandidata za mjesto predsjednika stranke te zato "jer svi govore da je Đapić kriv".

O svojoj je kandidaturi obavijestila i aktualnog predsjednika i jedinog zastupnika HSP-a u idućem sazivu Sabora, Antu Đapića.

Tomašić nije uspjela ući u Sabor iz svoje desete izborne jedinice, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja nedjeljnih izbora, nakon što je stavila život na kocku prilikom raskrinkavanja mreže dilera na Korčuli pod vodstvom Jakše Cvitanovića Cvika.

Đapić očekuje da se do stranačkih izbora za tu dužnost kandidiraju i još neki HSP-ovci i smatra da je više kandidata za dužnost dobra novost u pravaštvu. On trenutno ne razmišlja o novoj kandidaturi jer još analizira i sređuje dojmove.

Jedini zastupnik HSP-a u budućem sazivu Sabora, Đapić, ponudio je jučer Predsjedništvu HSP-a ostavku, preuzimajući osobnu odgovornost za izborni neuspjeh.

No, svi su članovi vodstva stranke preuzeli suodgovornost uz zaključak da će predsjednik i Predsjedništvo u ostavci nastaviti voditi stranku do Sabora HSP-a u veljači 2008.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara