Sanader: Razumijem odluku predsjednika HSS-a Z. Tomčića

Sanader: Razumijem odluku predsjednika HSS-a Z. Tomčića
PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader rekao je danas da razumije razloge predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića koji mu je najavio da će Predsjedništvu svoje stranke predložiti da ne ide u koaliciju s HDZ-om, ali da podrži vladu koju će najvjerojatnije sastaviti on (I. Sanader).

Sanader je to izjavio novinarima u središnjici HDZ-a potvrdivši da ga je Tomčić osobno izvijestio o toj odluci.

"Nadam se da će Predsjedništvo HSS-a prihvatiti odluku o potpori novoj vladi bez obzira što formalno neće biti u koalicijskoj vlasti", kazao je Sanader.

Razumijem stanje u HSS-u i predsjednika Tomčića, opetovao je Sanader navodeći da se s Tomčićem dogovorio da se čuju nakon sutrašnje sjednice Predsjedništva HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarsko pitanje, je li očekivao takav razvoj događaja, Sanader je odgovorio potvrdno.

Bilo je za očekivati da će u stranci (HSS-u) biti velikih problema što je logičan slijed događaja nakon gubitka određenog broja mandata u odnosu na prethodni saziv. Ljudi su vjerojatno nezadovoljni, postoje rasprave u stranci (HSS) i to u potpunosti razumijemo, rekao je i dodao kako misli da je to dobra odluka.

Sanader je izjavio da se nastavljaju razgovori i s HSP-om, da su detektirali probleme, i da smatra kako nije dobro da se razgovori vode preko medija.

Nastavljamo s radom i vjerujem da ćemo nakon današnjih razgovora s predstavnicima nacionalnih manjina koji su bili jako dobri, te popodnevne runde pregovora sa zastupnicima Hrvatske stranke umirovljenika dobiti dovoljan broj mandata na temelju kojih ćemo od Predsjednika Republike tražiti da nam povjeri mandat za sastav nove vlade, naveo je Sanader.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara