Slovenija: Ljubljanska banka prodaje neboder i banku-kćer

Uprava najveće slovenske banke, Nove Ljubljanske banke, mora ovih dana donijeti odluku o prodaji suvišnih nekretnina i manje isplativih investicija, kako bi po odluci središnje banke popravila strukturu kapitala.

Kako je u četvrtak javio slovenski radio, prodat će se najveća nekretnina Nove Ljubljanske banke (NLB), neboder TR-3 smješten u centru Ljubljane, za kojega procjenjuju da je vrijedan oko 30 milijuna eura, ali i nekoliko financijskih tvrtki, među njima i banka-kćer LHB Bank Frankfurt protiv koje postoji više tužbi, među njima i nedavno pokrenuta od strane Republike Hrvatske zbog nestalih deviznih rezervi bivše SFRJ.

Direktor LHB banke Boris Zakrajšek izjavio je međutim da je banka lani dobro poslovala i ostvarila profit od 2 milijuna eura, a zadnjih je godina kupila više banaka u BiH, Srbiji i Makedoniji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski izvori sumnjaju da odluku o dekapitalizaciji Nove Ljubljanske banke forsira njen belgijski suvlasnik, bankarsko-financijska korporacija KBC koja od prije dvije godine ima 34 posto dionica NLB-a.

(Hina) fl sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara