Split: Oslobađajuća presuda za pljačku poštanskog ureda

NEPRAVOMOĆNOM presudom Županijskog suda u Splitu Robert Andrić (27) iz Splita oslobođen je optužbe za pljačku poštanskog ureda u Splitu u rujnu 2001., no, kako je rekla sutkinja Spomenka Tonković, i danas se osnovano sumnja da je počinio to djelo, ali da zbog propusta u policijskoj istrazi za to nema materijalih dokaza.

Andrić je optužen da je s još dvojicom nepoznatih osoba maskiran ušao u ured te prijeteći pištoljima, natjerao djelatnice ureda da otvore sef iz kojeg je ukardeno 125 tisuća kuna. Andrić je nakon presude pušten iz pritvora u kojem je proveo oko pola godine.

U obrazloženju presude sutkinja Spomenka Tonković je kazala da se i danas osnovano sumnja da je Andrić počinio to kažnjivo djelo, no da nema materijalnih dokaza (otisaka, novca, oružja) koji bi to potkrijepili. Dodala je da sud ima samo verbalni dokaz, odnosno iskaz Renata Pintarića koji je u istrazi Andrića izravno teretio za pljačku. No taj svoj iskaz dan policiji nije potvrdio na glavnoj raspravi, rekla je, ustvrdivši da se Pintarić pokazao nepouzdanim svjedokom. Iznio je hrpu laži, a očito previše zna o cijelom slučaju da bi se moglo ustvrditi kako to zna jer mu je to kazao sam Andrić za kojeg je na suđenju rekao da ga ne poznaje, kazala je sutkinja.

Dodala je da u postupku postoji mnogo šupljina na temelju kojih se Andrića ne može osuditi te da to samo upućuje na brojne propuste u policijskoj obradi i istrazi, što se poslije na suđenju pokazalo nenadoknadivim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara