Stravična ispovijest žrtve "Škorpiona": Odrezao mi je testis nožem

14 GODINA nakon što ga je Slobodan Davidović mučio u ratnom logoru u Boboti u kojem je David (kako su zvali Davidovića) bio jedan od najozloglašenijih čuvara, Ivica Pavičić iz Đakova je prepoznao svog mučitelja te posvjedočio o zvjerstvima koja je pripadnik "Škorpiona" radio početkom 90-ih godina.

Ivica Pavičić je zarobljen na straži 9. listopada 1991. na Tominom Hrastu, zajedno sa Željkom Junačkom iz Drenja.

Pavičić je u razgovoru za Novi list ispričao kako od šoka kada je čuo da je Davidović uhićen u nedjeljnoj noći nije mogao spavati prisjećajući se svega što mu je David priredio krajem listopada 1991. godine, te je opisao dio torture koju je prošao.

"U Boboti je Slobodan Davidović tada bio strah i trepet sela, znali su ga zvati i David. Svi su ga se bojali! Davidović nas je tjerao da mu kažemo za koga navijamo. Znao sam da ne smijem reći za Dinamo, pa sam rekao za Osijek, a on će mi: »Ma, kakav Osek, znam ja da ti navijaš za Dinamo! Priznaj da voliš Dinamo!" - priča Pavičić te dodaje kako je pokušao Davidoviću reći da voli nešto drugo.

"Tada mi je on skinuo donje rublje, što smo jedino i imali na sebi, i već u idućem trenutku tupim nožem odsjekao lijevi testis. Bol je bila toliko neizdrživa da sam se onesvijestio i pao. Krv je šikljala na sve strane. Polili su me kantom vode. Takav sam i razmjenjen nakon dana i pol. Odmah nakon razmjene kod Petrove Slatine, odvezen sam u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje sam ležao 19 dana. Jedva su me pokrpali, imam 14 šavova i noga mi se oduzima." - prisjeća se Pavičić svoje agonije.

Nadalje, bivši pripadnik 122. brigade HV-a svjedoči kako je Davidović pred očima nekoliko logoraša jednom starcu iz Antina odsjekao uho, a isto je htio učiniti logorašu Junačku, no, u tome ga je spriječio pukovnik Boro Ivanović.

Pukovnik je to učinio zato jer su mu trebali živi zarobljenici radi razmjene za srbijanskog pilota, a ukoliko razmjena ne bi uspjela, Ivanović je zapovijedio da se zarobljenike ubije, svjedoči Pavičić.

Davidović se i u Boboti hvalio da je pripadnik zloglasnih "Škorpiona", a jednom je prilikom rekao logorašima kako mogu biti sretni što Arkan nije u blizini. Također se hvalio o svojim zvjerstvima, te je prijetio kako će logorašima biti premalo grobova koliko će ih on i "Škorpioni" poubijati.

Optuženi Davidović tijekom policijskog ispitivanja rekao je samo "Sve se vidi", aludirajući na snimku pokolja u Srebrenici koja je nedavno prikazana u Haagu, a pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suca Mirkom Klinžićem branio se šutnjom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara