"Stribor" proslavio deveti rođendan

PREDSTAVLJANJEM ovogodišnjih naslova i rezanjem rođendanske torte danas je na Dječjem odjelu Gradske knjižnice proslavljen deveti rođendan biblioteke za djecu "Stribor" nakladničke kuće Znanje.

U "Striboru" je do sada objavljen 101 naslov najljepših dječjih knjiga, naglasio je u ime nakladnika Branko Jazbec, dodavši da bi se do desetog jubileja ta brojka trebala popeti na 110.

Ove su godine objavljeni naslovi "Džeki zvan Simpa" Maje Gluščević, "Ljubav na petom jezeru" Nikole Pulića, "Bum Tomica 2" Silvije Šesto, "Tajna graditelja straha" Hrvoja Kovačevića, "Upomoć, mama se smanjila" Snježane Babić-Višnjić te "Hrvatske narodne pripovijetke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pišući o četirima psima koji žive u jednoj ulici, autorica romana "Džeki zvan Simpa" govori i o njihovim vlasnicima, rekla je recenzentica Diana Zalar.

"Ljubav na petom jezeru" dio je Pulićeve ekološke trilogije sa snažnom ekološkom porukom", ustvrdila je recenzentica Vladimira Velički i dodala kako je riječ o Petom maksimirskom jezeru.

Nakon velikog uspjeha duhovitih zgoda "Bum Tomice" te su priče dobile i svoj nastavak u knjizi "Bum Tomica 2", a "Stribor" je objavio i prvijenac mlade autorice Snježane Babić-Višnjić "Upomoć, mama se smanjila".

O tajanstvenoj kući na kraju ulice i njezinim neobičnim stanarima čitatelji će doznati iz knjige "Tajna graditelja straha", dok je Hrvojka Mihanović-Salopek u "Hrvatskim narodnim pripovijetkama" načinila reprezentativan izbor najljepših narodnih pripovjedaka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara