Video koji se širi Fejsom: Ovako izgleda sarkastičan pljesak Trumpu

Video koji se širi Fejsom: Ovako izgleda sarkastičan pljesak Trumpu
GIF: Capitol Hill

SINOĆNJI govor o stanju nacije, koji je američki predsjednik konačno održao u Kongresu, imao je dosta zanimljivih trenutaka. Ali vjerojatno najzanimljiviji je bio trenutak kad je predsjednica Kongresa, demokratkinja Nancy Pelosi, zapljeskala Trumpu.

Pelosi, koja je stajala iza Trumpa dok je ovaj držao svoj jednoipolsatni govor, u jednom je trenutku sarkastično zapljeskala Trumpu, držeći ruke ispružene prema njemu, gotovo ispred njegove glave.

"Ali moramo odbaciti politiku osvete, otpora i odmazde - i prigrliti beskrajni potencijal suradnje, kompromisa i zajedničkog dobra", rekao je Trump kada mu je Pelosi zapljeskala sa zajedljivim smiješkom na licu. Trump se okrenuo prema njoj, naočigled zadovoljan njenom reakcijom. 

Snimka je, očekivano, brzo postala viralna na društvenim mrežama, uz hešteg #PelosiClap, a komentatori su se kao i obično počeli natjecati tko će dati duhovitiji opis bizarnog trenutka. 

Pelosi već osramotila Trumpa kad mu nije dozvolila da održi govor 

"Tko je mogao znati da pljesak može prenijeti bijes, prezir i prijetnju osvetom...", napisala je tviterašica Shannon Watts. 

"Trump: svi mi moraju pljeskati. Nancy Pelosi 'plješće'. Trump: Nema veze. Ne želim više pljeska", napisao je tviteraš Mohammed Hosain. 

Podsjetimo, Trump je bio prisiljen odgoditi svoj govor o stanju nacije zbog blokade vlade, najdulje u američkoj povijesti, koju je sam inicirao nakon što mu je demokratska većina u Kongresu odbila financirati zid na granici s Meksikom. Trump je htio održati govor, ali mu je Pelosi doslovno uskratila poziv u Kongres dok blokada vlade ne završi. Trump je, unatoč poniženju, prihvatio odgodu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara