Zagreb dobio 30 novih autobusa za 45 milijuna kuna

Zagreb dobio 30 novih autobusa za 45 milijuna kuna
Foto: Pixsell/Borna Filić

GRAD Zagreb od petka je bogatiji za 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa, prilagođenih za prijevoz osoba s invaliditetom te visokog ekološkog standarda, autobuse marke Iveco Crossway LE City, ZET je predstavio u krugu svog autobusnog pogona u Podsusedu, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića.

"Sretni smo da obnavljamo vozni park s 30 novih autobusa prilagođenih za prijevoz osoba s invaliditetom, novi autobusi jamče da će se Zagrepčani voziti u boljim uvjetima, a to nam je intenca", istaknuo je gradonačelnik.

Uz 30 gradskih nabavljen je i jedan turistički autobus za potrebe Grada Zagreba, koji će biti predstavljen za desetak dana, kada će voziti svoju prvu turističku rutu, najavio je Bandić.

Vozit će na prigradskim linijama

Zahvaljujući motorima Euro 6, novi poluniskopodni autobusi visokog su ekološkog standarda, a uz to su klimatizirani i opremljeni videonadzorima i rampama za ulazak osoba s invaliditetom, istaknula je voditeljica ZET-a Ljuba Romčević Žgela. Novi autobusi će voziti na prigradskim linijama, odnosno rubnim dijelovima Zagreba. Nabavljeni su putem leasinga, a ukupna im vrijednost iznosi 45 milijuna kuna. Cijena jednog autobusa je oko 1,3 milijuna kuna, rekla je Romčević Žgela.

Najavila je kako je u pripremi i nabava novih 40 autobusa, čija se isporuka očekuje do ljeta sljedeće godine.

Na pitanje novinara zašto su se odlučili za nabavu poluniskopodnih, a ne niskopodnih gradskih autobusa, voditeljica ZET-a je rekla da su autobusi povišeni samo u zadnjem dijelu, dok su kod ulaza i izlaza te na prvim i drugim vratima niskopodni. ''Odlučili smo se za poluniskopodne autobuse jer smo ih za isti novac dobili puno više i osigurali smo putnicima kvalitetniji prijevoz jer su autobusi novi i ekološki prilagodljiviji'', objasnila je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara