Citroenov C4 nudi nove pogodnosti i poboljšanja

C4 druge generacije predstavljen je 2010., a dosad je iz tvornice u Mulhouseu do kupaca došlo više od 450.000 primjeraka. Promjene za 2015. godinu uključuju dizajn s novim svjetlosnim potpisom, korisne tehnologije i motore najnovije generacije.

Nova prednja svjetla zahvaljujući dnevnim LED svjetlima osnažuju izražajnost prednjeg dijela, a stražnja se strana zbog svjetala s 3D efektom doima dinamičnijom. U ponudi je devet boja karoserije, među kojima su dvije nove, siva Galet i siva Platinium. U unutrašnjosti su stavljene nove presvlake, a pojednostavljena arrmaturna ploča dobila je novi 7-inčni tablet.

U nove korisne tehnologije ubrajaju se sustav za pristup i pokretanje vozila bez ključa (ADML), novi 7′-inčni tablet koji objedinjuje medijske funkcije i navigaciju, sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici, inteligentni nadzor prianjanja te sustav za nadzor mrtvog kuta (SAM).

Savršen omjer kompaktnosti i prostranosti

Motori najnovije generacije nude užitak u vožnji i smanjenu potrošnju. U ponudi su dva HDI motora i dva nova trocilindarska benzinska PureTech motora sa 110 i 130 KS, koji ispunjavaju zahtjeve norme Euro 6.

Važan čimbenik u klasi kompaktnih limuzina omjer je između kompaktnosti i prostranosti. Dimenzije su osatle iste: duljina od 433 cm, širina od 179 cm i visina od 149 cm. Obujam prtljažnika od 408 litara i dalje je uzor na tržištu jer je najveći u klasi. Potpuno je iskoristiv zahvaljujući pravokutnomobliku, niskom i tankom utovarnom pragu te unutarnjem uređenju.

Pročitajte više