FOTO Današnji dan je u žutoj boji, pogledajte dva nova ljepotana

Foto: Bugatti, Pagani

VOLITE li žutu boju, a financije su vam bliske proračunu manje države, današnji dan biste mogli začiniti jednom žutom nemani. 

Na današnjem meniju su dva prijedloga u napadno žutoj boji. Prvi je Bugatti. Naravno, u pitanju je Chiron Super Sport u verziji koja odaje počast modelu Type 55 Super Sport. "55 1 of 1” preciznije rečeno ima dvobojnu crno-žutu kombinaciju, baš kao što je to prvotno zamislio Jean Bugatti, a koju je posebno volio Ettore (Bugatti). 

Spomenimo još jednom kako je ispod ovog odjela s retro elementima i dalje 8.0 W16 s 1600 KS i 1600 Nm, a koji omogućuje maksimalnu brzinu od 440 km/h. 

 

Pagani Utopia je predstavljen u Americi na godišnjem okupljanju u kombinaciji žute boje i golog karbona. Nasljednik Huayre je već u proizvodnji, a najavljeno je 99 primjeraka. Budući vlasnik ovog primjerka je poželio i naplatke u istoj kombinaciji, sa žutim rubom i središnjim dijelom u crnoj boji. Sve je začinjeno karbonskim detaljima. 

U istom ritmu nastavlja kabina kopiranjem crno-žutog uzorka. Dopušteni su samo najkvalitetniji materijali, ali ovdje je luksuz ipak morao malo ustuknuti pred sportskim karakterom. Umjesto ručnog mjenjača, ugrađen je automatizirani sedam-stupanjski Xtrac.

Naravno, ovdje o cijeni možemo samo spekulirati, ali znajte da je vjerojatno ovakva kombinacija s V12 motorom nešto povoljnija od prije spomenutog Bugattija, odnosno osjetno preko dva milijuna eura.  

 

The Motor Valley Fest is the time of the year when we celebrate the excellence of the Emilia-Romagna Motor Valley. Our...

Objavljuje Pagani AutomobiliPetak, 3. svibnja 2024.

Pročitajte više