Golf GTD Variant ima 184 konjskih snaga i brzinu od 230 km/h

Iako GTD varijante Volkswagen Golfa nisu nikakva novost, posljednja generacija ovog automobil, spomenutu oznaku ponijela je prije svega dvije godine.

Naime, Golf Variant dobio je snažni common rail dizelaš kakav već neko vrijeme pokreće hatchback varijantu. Volkswagen već prodaje ovaj novitet i to po cijeni od 246.000 kuna koliko on dođe u Njemačkoj. Za dodatnih 7.500 kuna uz GTD Variant idu i Sports ili Design paketi koji donose veće naplatke ili primjerice, zatamnjena stakla.

Izgleda identično poput hatchback varijante s drugačijim branicima, prednjom maskom, zatamnjenim svjetlima, a tu su i crni krovni nosači, dvostruki kromirani ispušni sustav, GTD značke i 17-colni aluminijski naplatci. Isto vrijedi i za unutrašnjost koja donosi tartanom presvučena sportska sjedala, crno nadglavlje i ukrasne elemente u istoj boji, te sportski upravljač i ručicu mjenjača.

Novi karavanski Golf GTD iz dvolitrenog turbaka izvlači 184 KS i 380 Nm okretnog momenta. Spomenuta snaga osigurava mu maksimalnu brzinu od 230 km/h i sprint do stotke za 7.9 s , ali i ono što je još bitnije potrošnju od 4.4 l/100 km.

Pročitajte više