Proizvedeno 3 milijuna 206-ica

12. STUDENOG Peugeotov gradski ljepotan oborio je još jedan rekord. Proizveden je 3-milijunti primjerak francuskog bestselera, koji pretendira da osvoji tron kao najprodavaniji europski model u ovoj godini.

Jubilarni primjerak proizveden je u tvornici u Mulhouseu, a namijenjen je njemačkom tržištu, kako bi se proizvođač još jednom zahvalio na iskazanom povjerenju. Naime, 206-ica je u Njemačkoj osvojila mnoge nagrade kao što su «Zlatni volan» i «Najbolji mali uvozni automobil», a već ove godine prodana je u nakladi od 42.800 primjeraka i time osvojio 1,7 % tržišnog udjela.

Peugeot 206 proizvodi se i montira u sedam proizvodnih pogona u emisiji od 3.600 primjeraka dnevno. Model je dostupan u četiri karoserijske izvedbe i nekoliko motornih izvedbi snage 70 do 138 KS, a uskoro će biti proširen sportskom RC izvedbom.

Svojim komercijalnim uspjesima, 206-ica pridodaje i sportske uspjehe: treću godinu za redom osvojila je krunu svjetskog prvaka. Njezin posljednji uspjeh na reliju u Australiji upotpunjuje već bogatu kolekciju od 20 pobjeda a od toga 8 dvostrukih u samo jednoj jedinoj sezoni…

S gotovo 600 000 prodanih vozila u prvih devet mjeseci 2002., i dostupnosti u čak 121 zemlji diljem svijeta, 206-ica se etablirala kao danas najpopularniji Peugeotov model u svijetu.

Pročitajte više