Novi problem u EU, Renault i Volkswagen prekinuli suradnju

Foto: Renault,VW

TAMAN kad su svi očekivali da će se europske glave skupiti i pokušati nekako odgovoriti na sve žešće pritiske kineskih proizvođača, saznajemo za novi problem. 

Dva europska diva, Renault i Volkswagen trebala su surađivati na razvoju novog jeftinog električnog modela. Cilj je bio jasan - stvoriti kompaktni gradski model s električnim pogonom i i cijenom ispod 20.000 eura. 

Luca de Meo, čelni čovjek Renaulta, za Reuters je potvrdio kako od te suradnje neće biti ništa jer su razgovori okončani. Jasno je ukazao kako su ovime "izgubili priliku", ali i kako ostaju otvoreni za suradnju s drugima. 

Volkswagen nije komentirao najnovije informacije, kao ni je li odustao od razvoja duhovnog nasljednika modela e-up!. ID.1 bi također trebao biti na ispod 20.000 eura, a Volkswagenov šef razvoja Lai Grunitz je ranije otkrio kako bi u prodaju mogao stići 2027. godine. Sada je ipak sve rečeno pod određenim znakom upitnika. 

Kad je pak Renault u pitanju  stvari su poprilično jasne. Twingo je još uvijek u ponudi, a dobit će i nasljednika. Plan je da novi Renault 5 krene s cijenom od 25.000 eura, dok će novi Twingo startati ispod 20.000 eura, ali ne prije 2026. godine. 

Pročitajte više