Rusija odlučuje o sudbini Renaultove tvornice u Moskvi

Foto: Renault

RUSKE vlasti ubrzano rade na odluci o budućnosti Renaultovih kapaciteta na ruskom teritoriju. 

Nakon što se Renault predomislio i ipak zatvorio svoju tvornicu u Moskvi, nije trebalo dugo čekati na odgovor ruskih vlasti. Naime, Renault je u ponedjeljak pokrenuo proizvodnju u tvornici iz koje izlaze brojni modeli poput Dustera, Kaptura, Arkane i Nissana Terrano da bi se nakon nekoliko dana pod pritiscima javnosti predomislio i obustavio daljnji rad. 

>> Renault ipak zaustavio proizvodnju u Rusiji

Time je Renault stavio na kocku svoju tvornicu, ali i većinsko vlasništvu u Avtovazu, koji ima još dvije velike tvornice i s kojim Renault kontrolira 30% ruskog tržišta. Time se otvara mogućnost ranijih upozorenja Rusije o mogućnosti nacionalizacije imovine stranih kompanija koje se povuku iz Rusije. 

"Ministarstvo gospodarstva i trgovine će raspraviti o mogućnostima za rad tvornice Renault Russia s moskovskom vlasti. Zajedničko rješenje će biti objavljeno do kraja idućeg tjedna. Ministarstvo je u stalnom kontaktu s upravama Avtovaza i Renaulta", stoji u priopćenju iz Kremlja.  

Ruske vlasti trenutno rade na osiguravanju dijelova potrebnih da se pokrenu tvornice AvtoVaza u Togliattiju i Izhevsku, izvještava Reuters. O sudbini moskovskih pogona trebali bismo doznati za nekoliko dana. 

Pročitajte više