STUDIJA Vožnja u sportskom autu je bolja od ljubljenja

Screenshot: YouTube
 
SAMO jedna stvar bolja je od vožnje sportskog automobila, a ona nema veze s ljubavnim zanosom. 
 
Tako barem tvrdi studija, odnosno njeni preliminarni rezultati, koju je proveo tko drugi doli Ford, i to uz pomoć tzv. Performance Buzz Car modela automobila. Radi se o specijalno prilagođenom Focusu RS koji je dobio tehnologiju umjetne inteligencije, ali i niz senzora kojima se mogu pratiti emocije vozača. Za njega je potrošeno 1.400 radnih sati, a na kraju ima 200.000 LED-ica, gaming računalo i brojne zaslone za prikaz emotivnog stanja. 
 
Rezultati su fascinantni, pa će tako vožnja u sportskom automobilu biti za vas emotivnija od navijanja za najdraži klub, gledanja Igre prijestolja ili ljubljenja s voljenom osobom. Jedina stvar koja budi jače emocije je vožnja u tzv. vlaku smrti. 

Sudionici studije imali su priliku voziti se u Focusu RS, Focusu ST i Mustangu, a rezultat je pokazao doživljaj prosječno 2,1 trenutka visokog uzbuđenja. Prije spomenuti vlak smrti generira prosječno tri uzbuđujuća trenutka. Dalje slijede šoping s 1,7 te gledanje Igre prijestolja s 1,5 uzbuđujuća trenutka. Plesanje salse, fina večera i strastveni poljubac rezultirali su nulom. I dok još salsu možemo shvatiti, loš rezultat fine večere itekako budi sumnje u objektivnost studije. 
 

Pročitajte više