Suzuki SX4 stiže dogodine

NAKON novog Swifta i Grand Vitare, Suzuki u narednom razdoblju planira lansirati još nekoliko novih modela među kojima je posebno zanimljiv kompaktni SUV model. Budući gradski šminker proizvodit će se od prosinca u mađarskim pogonima, a svjetska premijera je zakazana za ženevski auto-salon.

Suzuki SX4 je plod suradnje s Fiatom koja je započela još u travnju 2003. godine. Očekuje se da bi godišnja prodaja trebala iznositi 60.000 vozila od čega je trećina namijenjena talijanskom partneru u čijoj gami će vozilo nositi ime Sedici.

Još jedan izdanak Suzukijevog "X-over design" izričaja predstavlja spoj kompaktnog SUV-a i gradskog kompakta. SX4  u duljinu mjeri 4.100, širinu 1.730 i visinu 1.565 mm. Urbani prizvuk upotpunjen je dinamičnim linijama i dojmom solidnosti, a za očekivati je da je interijer na istoj razini.

Naime, izgled i mjere kabine još su nepoznati, objavaljeno je tek kako će automobil biti vrlo funkcionalan. Dakle, osim uzorne kvalitete možemo očekivati brojne kombinacije slaganja sjedala, a sasvim sigurno neće izostati i poneka inovacija.

SX4 je vrlo ozbiljan SUV u prilog čemu govori da je opremljen 4x4 pogonom kod kojeg vozač može birati između tri načina rada. Osim mogućnosti pogona preko jedne osovine na raspolaganju je opcija Auto s automatskom regulacijom prijenosa, te permanentni pogon s fiksnim omjerom prijenosa. 
 
Suradnja dvaju proizvođača vidljiva je i u ponudi motora. Za benzinsku ponudu odgovoran je Suzuki, koji je predvidio dva motora. Slabiji 1.5 razvija 73 kW/99 KS i 133 Nm, dok 1.6 VVT inačica raspolaže s maksimalnom snagom od 79 kW/107 KS i 145 Nm zakretnog momenta.

Što se tiče dizelske ponude Fiat je pripremio popularni inačicu zapremine 1.9 litara koju karakterizira 120 KS i 280 Nm. Potonji će biti opremljen šest-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Pročitajte više