Volkswagen bi mogao proizvoditi automobile u Indiji

Foto: Volkswagen, carnewschina

Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, rekao je danas glavni financijski direktor Arno Antlitz.

"Razgovori su jako dobri, jako, jako konkretni", rekao je Antlitz za Reuters, ne ulazeći u detalje.

"Razmatramo razne opcije... ali otvara se jasna prilika da surađujemo... u segmentu osobnih automobila", dodao je čelnik njemačke tvrtke na Reutersovoj konferenciji Automotive Europe u Münchenu.

Indijsko tržište nedvojbeno ima potencijala, iako je u Indiji teško zaraditi budući da kupci traže jeftinije automobile, rekao je čelnik njemačkog diva.

Fokus na indijsko tržište

'Mislim da ne bismo trebali podcijeniti tržišni potencijal Indije... između ostalog i zbog regulatorne nesigurnosti između SAD-a i Kine', objasnio je.

Tvrtka trenutno u Indiji ima dvije tvornice koje su prošle godine proizvele oko jedan posto vozila isporučenih kupcima širom svijeta, a do kraja desetljeća brendovi grupe žele zauzeti pet posto indijskog tržišta.

Škoda je već najavila da će u prvoj polovini iduće godine projektirati i početi proizvoditi potpuno novi model kompaktnog sportskog terenca, namijenjen indijskom tržištu.

U veljači indijski proizvođač automobila Mahindra osigurao je ugovorom upotrebu ključnih električnih komponenti Volkswagenove otvorene platforme za električna vozila.

Pročitajte više