VW Golf R32: Prvi detalji

VOLKSWAGEN je objavio prve informacije najsnažnije izvedbe Golfa čija svjetska premijera je predviđena za ovogodišnji auto-salon u Frankfurtu.

Drugu generaciju Golfa R32 pokretat će dokazani 3.2 V6 benzinski motor kojem je posljednjim modifikacijama snaga povećana sa 241 na 250 KS. Za optimalan prijenos snage na podlogu i uzornu dinamiku brine se 4Motion pogon na sve kotače s Haldex spojkom.

Najbrutalnija izvedba Golfa estetski se razlikuje ne samo od "običnog" Golfa, već i od dosada najsnažnije inačice, Golfa GTI od 200 KS. Prednji kraj upotpunjen je maskom u aluminiju, dok se straga ističe dvostruki završetak ispušnog sustava. Automobil je postavljen na impresivne alu-naplatke s 20 krakova promjera 18 inča, koji se izgledom oslanjaju na one iz prethodne generacije modela.

U kabini ništa nije prepušteno slučaju. Sportsku nastrojenost moguće je pročitati u mnogobrojnim detaljima, od unikatno uređenih mjernih instrumenata, preko sportskih sjedala, pa sve do aluminijskih pedala i odgovarajuće ručice mjenjača. Kao opcija će biti ponuđena i Recaro sportska sjedala.

Što se pak tiče standardne opreme, ona je besprijekorna. Najopremljeniji Golf u ponudi serijski se isporučuje s bi-xenon svjetlima, dvozonskom klimatizacijom, senzorom kiše i audio sustavom s deset zvučnika.

Pročitajte više