Ove bajkovite ljubavne priče smještene su u Parizu i oduševit će ljubitelje romantike

Foto: Shutterstock/Press

ROMANTIKA je nešto što svi mi želimo i volimo, no često se izraz spominje kao da je gotovo sinonim za nezrelost. "Ah, ti i tvoja romantika…" Budući da svaki dan, barem u vijestima, a posredno i u mislima, posjećujemo ratišta sjevera, pitamo se – je li to ono što odrasli, zreli ljudi smatraju prihvatljivim?

Nikako ne nasjedajte na te fore. Uzmite u ruke romane čiji će vas opisi odvesti do samih obala Seine. Imate li pri ruci kakav punjeni, mirisni kroasan, tim bolje. Dodatan plus je što takva književna putovanja ne koštaju mnogo, a ipak mogu biti nezaboravna. Evo našeg popisa, uvjerite se sami.

Mala slastičarnica u Parizu – Julie Caplin

Kao najmlađoj od četvero djece, Nini Hadley su njezina starija braća uvijek govorila što bi trebala činiti te kako se ponašati. Stoga, kada je dobila priliku otputovati u Pariz i pomoći održati tečaj iz slastičarstva, jedva je dočekala svima reći – au revoir!

No postoji problem: vlasnik slastičarnice je uspješni vrhunski kuhar i slastičar Sebastian Finlay. On je ujedno najbolji prijatelj njezina brata Nicka – i muškarac u kojega je oduvijek potajno zaljubljena. Između slasnih eklera i profinjenih makarona koji se tope u ustima, Ninine kulinarske kreacije nisu jedino iskušenje s kojim se suočava…

Ana i francuski poljubac – Stephanie Perkins

Ana jedva čeka postati maturantica u Atlanti, gdje ima odličan povremeni posao u kinu, odanu najbolju prijateljicu i zgodnog kolegu s posla koji joj se sviđa. No sve kvari njezin otac, koji je iznenada šalje u inozemnu školu u Pariz. Ipak, ondje upoznaje Étiennea St. Claira, savršenog dečka kojega svi vole. Ali postoji problem.

On ima curu, a Ana se nada da bi se između nje i zgodnog kolege s posla moglo nešto dogoditi kad se vrati kući na božićne blagdane. Međutim, nakon blagdana mnogo toga će se promijeniti, a Ana će postati sve bliža s Étienneom, s kojim će razviti prijateljski odnos pun uspona i padova. Jedno drugome bit će istodobno najveća podrška i najveća muka.

Mala pariška knjižara – Nina George

Ovaj roman Nine George prava je književna senzacija koja je oduševila ljubitelje knjiga i čitanja širom svijeta. Roman je to o čudotvornoj moći knjiga koju mogu spoznati samo najoduševljeniji čitatelji, ovisnici o knjigama koji nijednu večer ne odu na spavanje bez pročitanog retka.

Knjižar Jean Perdu vjeruje u moć čitanja i točno zna koja knjiga liječi koju bolest duše. Zna koja liječi tugu, koja ostavljene duše, koja pomaže u odrastanju i prihvaćanju životnih činjenica kakve god one bile. No istodobno ne zna kako bi sam sebe izliječio od jedne noći prije dvadeset jednu godinu, kad ga je lijepa Provansalka Manon napustila dok je spavao.

Vikend u Parizu – Jojo Moyes

Nell ima dvadeset šest godina i ne samo da nikad nije bila u Parizu nego nikad nije nigdje bila na romantičnom vikendu. Nije baš ljubiteljica putovanja. Ali kad se njezin dečko ne pojavi, Nell dobije priliku pokazati svima – pa i sebi – da može biti neovisna i neustrašiva.

Sama u Parizu, Nell pronađe inačicu sebe kakvu prije nije mogla ni zamisliti… U ovoj nas zbirci priča Jojo Moyes upoznaje s cijelim nizom snažnih žena s kojima se lako poistovjetiti. Ona uspijeva svakodnevne trenutke u životu učiniti nesvakidašnjima na duhovit i šarmantan način.

Pročitajte više