Quentin Tarantino oduševljen novim Top Gunom: To je filmski spektakl

Foto/Screenshot: EPA/YouTube

QUENTIN TARANTINO pohvalio je novi hit Toma Cruisea, film Top Gun: Maverick. Redatelj je u podcastu ReelBend razgovarao s Rogerom Averyjem, scenaristom s kojim je Tarantino surađivao na kultnom Pulp Fiction. U razgovoru je novi Top Gun nazvao "filmskim spektaklom".

"Jebeno obožavam Top Gun: Maverick . Mislim da je fantastičan. Gledao sam ga u kinima... Top Gun i Spielbergov film West Side Story su pravi filmski spektakli. To je film za kakav sam mislio da ga više neću gledati. Bilo je sjajno", rekao je Tarantino.

Pohvalio redatelja Josepha Kosinskog

Osvrnuo se i na režiju Josepha Kosinskog. Napomenuo je da je veliki ljubitelj rada Tonyja Scotta, redatelja originalnog Top Guna iz 1986., a rekao je da misli da je Kosinski pokušao donekle iskopirati Scottov filmski stil.

 

"Tu ima jedna divna, divna stvar. Ja jako volim Tonyja Scotta i način na koji je on stvarao filmove. Mislim da je ovo najbliže nekom Scottovom filmu što ćemo ikada vidjeti. Kosinski je napravio odličan posao. Poštovanje prema Tonyju se vidjelo u svakom kadru", rekao je Tarantino.

Top Gun je nakon mjesec dana prikazivanja zaradio više od milijardu dolara, čim je postao najuspješniji film Toma Cruisea. Filmom su se oduševili i gledatelji i kritičari, koji su pisali da nije riječ samo o savršenom blockbusteru koji se temelji na uspješnom prethodniku, nego da cijelu priču podiže na višu razinu.

Pročitajte više