Svi poznati detalji o filmu Peaky Blinders: "To je zaključak dosad ispričane priče"

Foto: Press

NEDAVNO je objavljena šesta sezona hit serije Peaky Blinders, koju su fanovi s nestrpljenjem čekali. Nakon objavljivanja finala serije, najavljeno je da se planira snimiti i film o ozloglašenoj engleskoj bandi iz Birminghama.

Od 2013. fanovi prate uspone i padove Thomasa Shelbyja, vođe ulične bande nakon Prvog svjetskog rata. Serija prati obitelj tijekom nekoliko desetljeća, a šesta i ujedno zadnja sezona smještena je u vrijeme uoči Drugog svjetskog rata. Glasine da se planira snimiti film krenule su kružiti još prije objavljivanja finala serije. Evo koji detalji o filmu su dosad poznati.

 

Novinar Naman Ramachandran u siječnju 2021. razgovarao je sa Stevenom Knightom, britanskim scenaristom i redateljem koji je bio nominiran i za Oscara, a zaslužan je za Peaky Blinderse. Tada je Steven progovorio o nadolazećem filmu.

Autor serije: Film će biti prikladan zaključak priče

"U razvoju smo. To je potpuno oblikovana ideja, ima početak, sredinu i kraj. Mislim da će biti prikladan zaključak dosad ispričane priče i nadam se da će iz filma proizaći ideja za druge TV emisije, koje će nastaviti pričati priču o ovom dijelu društva i ovoj obitelji", rekao je tada Steven. 

Knight je rekao da su razmišljali i o sedmoj sezoni serije, ali su shvatili da je snimanje filma bolja opcija. Unatoč najavi filma prije više od godinu dana, čini se da je film još uvijek u ranoj fazi razvoja. Televizijska producentica Caryn Mandabach u podcastu Strictly Business rekla je da brend Peaky Blindersa ne ide nikamo, a da je film još uvijek u fazi planiranja.

Otkrila je da su u pregovorima, i to konkretno s Netflixom. "Općenito sam optimistična u vezi cijele ove stvari", naglasila je.

O filmu se oglasila i zvijezda serije Cillian Murphy, koji je izrazio spremnost vraćanja liku. "Ako ima još ima priče za ispričati, ja sam tu", rekao je, no nije otkrio ništa o filmu.

"Uistinu ništa ne znam i bio bih uzbuđen kao i bilo tko da pročitam scenarij", rekao je Murphy, a na pitanje što očekuje iduće za svoj lik Thomasa Shelbyja, rekao je:

Zvijezda serije: Steven uvijek iznenadi

"Stvarno nemam pojma. Steven uvijek iznenadi. Kad god čitate njegov scenarij, nikad nije onako kako ste očekivali ili kako ste mislili da bi se moglo dogoditi. Uvijek je suprotno. Mislim da on vrlo dobro uspijeva dekonstruirati taj gangsterski narativ. Ne znam, stvarno, stvarno ne znam. Nisam pročitao nikakav filmski scenarij ili nešto slično pa ne mogu dati nikakvu ekskluzivu o tome", rekao je glumac.

Također, film bi mogao pričekati još neko vrijeme zbog popunjenog rasporeda njegovog tvorca Stevena Knighta. Nakon uspjeha Peaky Blindersa, Steven je vrlo tražen i marljivo radi na nizu objavljenih i nadolazećih projekata. Radi na seriji A Christmas Carol, na velikom projektu SAS: Rogue Heroes, u kojem ponovno surađuje s Tomom Shanklandom.

Najavio je i The Helicopter Heist u kojem bi glavnu ulogu trebao imati Jake Gyllenhaal. Film govori o skupini lopova koji planiraju ukrasti milijune koristeći ukradeni helikopter. Uz to, Knight je napisao i pilot epizodu i radi kao izvršni producent na seriji All The Light We Cannot See, koja je trenutno u produkciji.

Serija nametnula trendove

Podsjetimo, serija je s emitiranjem krenula 2013. godine na kanalu BBC Two, a nakon četiri sezone prebačena je na BBC One. Radnja je smještena u vrijeme nakon Prvog svjetskog rata i prati zloglasnu bandu u Birminghamu u Engleskoj. Serija na IMDb-ju ima visoku ocjenu 8.8.

Inače, Peaky Blinders su svojom popularnošću nametali trendove diljem svijeta, prvenstveno u muškoj modi. Kako je serija napredovala, njihov modni izričaj je rastao, a među najtraženijim pojmovima vezanim za mušku modu na Googleu bio je i "Thomas Shelby kapa i čizme". 

Pročitajte više