3 vježbe za ravni trbuh koje možete već danas uvrstiti u svoj trening

Foto: 123RF

LJETO samo što nije pa je stoga pravo vrijeme za gubitak viška kilograma koje smo nakupili tijekom zime. Želite li ovog ljeta šetati plažom ravnog i zategnutog trbuha, razmislite o tome da u svoje treninge ubacite i ove 3 vježbe:

Ruka-stopalo
 
Lezite na podlogu sa savijenim i blago raširenim nogama. Ruke stavite na potiljak. Udahnite i zategnite mišiće trbuha. Na izdisaj podižite ramena od podloge i pogled usmjerite prema koljenima. Zatim prstima lijeve ruke dotaknite desno stopalo pa naizmjenično desnom rukom dotaknite lijevo stopalo. Vratite se u početni položaj pa vježbu ponavljajte naizmjenično 16 puta.
 
Bočni trbušnjaci
 
Lezite na leđa, desnu ruku stavite pored tijela, lijevu iza glave na potiljak. Lijevu nogu savijte u koljenu i oslonite se na podlogu, a desnu nogu savijte i stavite na lijevu.
Udahnite i zategnite mišiće trbuha. Na izdisaj, približavajte lijevo rame desnom koljenu. Udahnite i vratite se u početni položaj. Ponovite vježbu osam puta pa promijenite stranu.
 
Koljena u stranu
 
Lezite na leđa, savijte noge, spojite koljena i savijte ih pod kutom od 90 stupnjeva. Ruke ispružite pored tijela. Iz ovog položaja spuštajte savijena koljena naprijed na jednu, a zatim i na drugu stranu, što je moguće više k podlozi. Trudite se da ramena i leđa budu sve vrijeme vježbe priljubljena za podlogu. Ponovite vježbu 10 puta s obje strane.

Pročitajte više