Dosta je izležavanja: Donosimo ti najbolje vježbe za lijene ljude

Foto: Shutterstock 

IDEALAN trening za lijene ljude je onaj koji pokreće dovoljno da se održi fit forma, no nije toliko zahtjevan da bi se izgubila motivacija.
 
Ako uvijek tražiš isprike da ne odeš u teretanu, probaj prihvatiti ove zdrave navike koje će donijeti dobre rezultate bez previše truda.
 
Trening ne treba biti tjelovježba - dovoljno je napraviti nekoliko izmjena, primjerice hodati dok pričaš na telefon, ili hodati stubama umjesto voziti se liftom ili pokretnim stepenicama. Ove aktivnosti nemaju isti učinak kao kardio trening, no ubrzat će rad srca barem malo.
 
Želiš li oblikovati trbušne mišiće, postoji i nešto ljeniji način za postizanje tog cilja. Tijekom sjedenja na stolici počni sa stezanjem trbušnih mišića - udahni kad ih stegneš, zadrži položaj par sekundi, a zatim se opusti i izdahni. Još jedna odlična vježba za trbuh također uključuje stolicu - sjedni na rub stolice i zgrabi ju rukama blizu bokova. Leđa drži ravnima, a koljena podigni prema prsima te položaj zadrži 3 sekunde prije nego što se vratiš u početnu poziciju. Čak će i samo jedna minuta ove vježbe dnevno napraviti veliku razliku.
 
Za one koji žele nešto još udobnije, tu su vježbe u krevetu! Jednostavno lezi na desnu stranu, a desnim dlanom uhvati lijevu ruku između lakta i ramena. Povlači lijevu ruku unatrag, pritom stvarajući otpor desnom tako da svi mišići ruku budu stegnuti. Ponovi 5-10 puta na svaku stranu i dobit ćeš dobru vježbu za ruke bez da se ustaneš iz kreveta.
 
 
Dobra je navika sjediti na švicarskoj lopti dok gledaš TV ili radiš. Iako se čini lako, sjedenje na ovoj lopti zahtjeva puno ravnoteže i pokreće gotovo sve mišiće u tijelu. Potrudi se sjediti na lopti barem 15 minuta dnevno. 
 
Za dobar kardio trening, nabavi kućni bicikl i smjesti ga pred TV. Na ovaj ćeš način moći vježbati gledajući omiljene serije i filmove.
 

Pročitajte više