Žene koje imaju jake menstrualne grčeve mogu si olakšati ovim jednostavnim trikovima

Foto: Shutterstock

MNOGE žene tijekom menstruacije pate od jakih bolova i grčeva, ponekad do mjere da im je teško obavljati stvari u danu. Osim tabletama, žene si mogu nakratko pomoći i jednim od ovih pet rješenja koja će omogućiti trenutno olakšanje i smanjiti bolove i grčeve.

Stavite nešto toplo na trbuh

Ako imate jake menstrualne grčeve, primjena topline na trbuh može pomoći u opuštanju mišića i ublažavanju grčeva. Za ovu svrhu možete iskoristiti termofor, grijač ili topli ručnik za umirujuće olakšanje.

Popijte biljni čaj

Određeni biljni čajevi, poput kamilice ili čaj od đumbira, može djelovati protuupalno svojstva i pomoći u ublažavanju menstruacije
grčevi. Popijte toplu šalicu biljnog čaja kako biste opustiti i ublažiti grčeve, prenosi Health Shots.

Masaža

Nježna masaža trbuha i donjeg dijela leđa može pomoći u ublažavanju napetosti mišića i potaknuti opuštanje. Koristite kružne pokrete i nježan pritisak za ublažavanje grčeva i bolova, sve kako biste barem nakratko osjećali ugodu. 

Topla kupka

Uživanje u toploj kupki može pomoći u opuštanju mišića i ublažavanju napetosti te pružiti olakšanje od menstrualnih grčeva. U vodu možete dodati eterična ulja ili mirisne soli kako biste poboljšali njezino opuštajuće djelovanje.

Konzumirajte namirnice bogate magnezijem

Kako prenosi Health Shots, poznato je da magnezij pomaže u opuštanju mišića i ublažavanju menstrualnih grčeva. U prehranu uključite namirnice bogate magnezijem, poput orašastih plodova, sjemenki i lisnatog zelenog povrća.

Pročitajte više