Hula hoopom do savršenog struka

Foto: Foam Magazine

UZ POMOĆ ovog zabavnog obruča moguće je izgubiti i do pet centimetara u struku sa samo deset minuta vježbanja dnevno. Ovaj način vježbanja koriste i brojne slavne cure - Beyonce i Olivia Wilde hulahopom održavaju savršenu liniju, a Kelly Osbourne se pohvalila kako je upravo zahvaljujući njemu izgubila 30 kilograma.

Prvo što trebaš napraviti je kupiti hula hoop za odrasle, oni su nešto teži od dječjih pa ih je lakše koristiti.  Za početnike su idealni oni promjera 1 metar.

Prije nego počneš vrtjeti hula hoop, potrebno je zagrijati se kako bi eliminirala bolove tijekom i nakon vježbanja. To možeš učiniti jednostavnim micanjem kukovima lijevo i desno, te naprijed i nazad, ili pak plesanjem uz omiljenu glazbu pritom držeći hulahop.

Kada osjetiš da si se dovoljno zagrijala, vrijeme je za okretanje hula hoopa!

Trenerica Deanne Love odlično je objasnila osnovne kretnje kojima ćeš uspješno svladati obruč:

Nemoj se uzrujavati ako ne uspijevaš, u početku je teško uskladiti kretnje sa obručem, no sigurni smo da ćeš nakon nekoliko pokušaja uspjeti. Nakon što to savladaš, možeš početi sa vježbama.

Mi smo se odlučili za Hoopnoticu – online trenerice koje na jednostavan način objašnjavaju kako najlakše napraviti efektivan trening sa hula hoopom.

Pročitajte više