Do savršene guze u 10 minuta

Foto: weheartit

KOLIKO god bili zauzeti, uvijek možete izdvojiti 10 minuta za jačanje mišića stražnjice. Ovaj efektivan način celebrity trenera Jaya Cardiella brzo će pokazati rezultate jer napada sva tri mišića vaše pozadine(gluteus maximus, gluteus medius i gluteus minimus).

Kako funkcionira: Za svaku vježbu izvedite što više ponavljanja unutar 60 sekundi, fokusirajući se na formu. Ne odmarajte između vježbi.

1. Lezite na desnu stranu, desna ruka treba biti u ravnini ramena, a podlaktica i dlan položeni na tlo. Savijte desno koljeno pod kut od devedeset stupnjeva tako da vam potkoljenica bude vertikalno od leđa. Položite lijevu ruku na bok, a lijevu nogu ispružite tako da je stopalo na podu.
U toj poziciji podižite lijevu nogu što više možete, no nemojte ju spuštati na tlo. Nakon 60 sekundi, ponovite na drugoj strani.

2. Počnite u istom položaju kao u prvoj vježbi. Podignite lijevu nogu tako da bude paralelna sa tlom, te koljenom pokušajte doći što bliže trbuhu. Nakon 60 sekundi, ponovite na drugoj strani.

3. Počnite u istom položaju kao u prvoj vježbi. Podignite lijevu nogu dok ne bude paralelna sa tlom.
Radite male krugove sa stopalom 30 sekundi, a onda promijenite smjer. Ponovite na drugoj strani.

4. Počnite u istom položaju kao u prvoj vježbi. Podignite lijevu nogu paralelno sa tlom, te zamahnite unaprijed što dalje možete. Pri povratku u početni položaj zastanite, a zatim zamahnite unatrag.
Pripazite da su vam leđa u svakom trenutku ravna. Nakon 60 sekundi, ponovite na drugoj strani.

5.Stanite uspravno, sa stopalima u širini bokova i rukama uz tijelo. Brzo savinite koljena te spustite bokove prema tlu. Na najnižoj poziciji čučnja položite dlanove na pod ispred vas, te skočite 30-ak centimetara unatrag. Odmah odskočite u prethodni položaj i skočite u zrak, što više možete, a torzo okrenite za 180 stupnjeva udesno. Ponovite vježbu, ali ovaj put okrenite torzo ulijevo. Ponavljajte sa izmjenama smjera.

6. Počnite u položaju za sklekove, sa stopalima u širini bokova. Približite desno koljeno prema trbuhu. Zadržite koljeno savijeno, te podignite nogu udesno(tako da potkoljenica stoji paralelno sa tlom). Vratite se u početni položaj i ponovite sa lijevom nogom. Ponavljajte do isteka vremena.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara