Jednominutni trening za cijelo tijelo

Foto: Shutterstock

NEMAŠ vremena za potpuni trening? Bez brige, uvijek možeš odvojiti jednu minutu za ovaj zabavni trening koji je osmislio fitness stručnjak Keli Roberts. Iako traje jako kratko, djeluje na sve mišićne skupine, a ukoliko se posebno potrudiš poslužit će i kao kardio vježba.

Vježbe izvodi jednu za drugom i nemoj raditi stanke između njih. Za početak će ti vjerojatno trebati nešto više od 60 sekundi, ali jednom kad naučiš pokrete moći ćeš vježbe izvoditi brže i intenzivnije.

Trening:

Čučanj i sklek

Čučni sa stopalima malo širim od ramena, a ispružene ruke položi na tlo ispred nogu.
Skoči unatrag u gornju poziciju skleka(izdržaj) i 8 sekundi drži tijelo ispruženo stežući sve mišiće. Napravi dva skleka(na prstima, ako ti je preteško možeš i na koljenima), skoči natrag u čučanj i ustani.  Vježbu ponovi 4 puta.

Superman

Lezi na trbuh sa ispruženim nogama i rukama ispred sebe. Izduži cijelo tijelo i istovremeno podigni noge i ruke, prtišćući donji dio leđa prema tlu. Drži poziciju 10 sekundi.

Bicikl

Lezi na leđa sa rukama na potiljku, te podignutim nogama i stopalima pod 90 stupnjeva.
Podigni glavu i ramena malo iznad tla, a torzo zakreni tako da ti se lijevo rame kreće unaprijed prema desnom koljenu. U isto vrijeme ispruži i malo spusti lijevu nogu. Za svaku stranu napravi 10 ponavljanja.

Pročitajte više