Kako izgleda najučinkovitiji trening za trbuh?

Foto: Shutterstock

ŽELIŠ ravan trbuh i istaknute mišiće? Donosimo ti nekoliko savjeta koji će donijeti odlične rezultate.
 
1. Koristite težine (primjerice - bučice) pri izvođenju vježbi za trbuh. Bilo da je bučica, ploča ili girja, držanje iste će otežati vježbu, ali je učiniti i učinkovitijom. Za donje trbušne vježbe koristite utege za noge (npr. za podizanje nogu u ležećem položaju).
 
2. Koristite bosu loptu ili pilates loptu u treningu trbuha. Ovi komadi opreme zahtijevaju ravnotežu i stabilnost. To će povećati intenzitet i sva mišićna vlakna trbuha natjerati na rad.
 
3. Koncentrirajte se na pokrete koje izvodite. Veza uma i tijela vrlo je važna! Spor, stalan i kontroliran pokret je često učinkovitiji od brzog i nepotpunog, pogotovo kada je u pitanju trening trbušnih mišića!
 
4. Koristite varijacije. 50 običnih trbušnjaka koje ste (možda) izvodili za vrijeme srednje škole sada više neće biti dovoljni. Morate stalno šokirati svoje tijelo! Isprobajte različite tehnike i vježbe.
 
5. Iscrpite vaše trbušne mišiće (iako zvuči čudno). Sjajan način da to učinite je običan izdržaj u trajanju jedne ili dvije minute prije vašeg planiranog treninga trupa.

6. Usredotočite se na čuvanje čvrste jezgre pri izvođenju vježbe za neki drugi dio tijela! Na primjer, ako radite sklekove ili čučnjeve, ne zaboravite držati čvrstu jezgru (tj. "zategnut" trbuh).
 
7. Odlična je ideja ubaciti vježbe s kardio elementom između serija statičkih vježbi snage. Primjerice, između dvije serije klasičnih trbušnjaka ubacite dvije minute jumping jacks. Cardio vježba dodatno će potaknuti izgaranje masnih naslaga sa struka i trbuha!
 
8. Pazi na prehranu. Najpoznatija fitness poslovica kaže kako trbušni mišići dolaze iz kuhinje, a ne teretane.

Izvor: Fit-team

 

Pročitajte više