Ljetne aktivnosti kojima ćeš se lako riješiti viška kilograma

Foto: Shutterstock 

OD LJETNIH aktivnosti do timskih sportova, donosimo ti najzanimljivije načine kojima ćeš sagorjeti kalorije.
 
Nađi omiljeni sport, izađi na svjež zrak, druži se s prijateljima te oblikuj tijelo dok se zabavljaš. Isprobaj neke od naših prijedloga: 
 
Trčanje
 
Za trčanje ti nije potrebna ni ekipa ni oprema, a sagorjet ćeš jako puno kalorija. Iako trčanje ne zahtijeva puno pripreme, pripazi da se uvijek zagriješ i da nosiš adekvatnu obuću kako ne bi došlo do ozljede.
 
Plivanje
 
Ovo je jedan od najboljih sportova za mršavljenje! Za razliku od brojnih drugih aktivnosti, plivanje nema loš utjecaj na tvoje zglobove - no, ni ne sagorijeva previše kalorija. Bilo da si na moru ili preferiraš bazen, plivanje je jednako zabavno s prijateljima ili solo, a možeš si odrediti i vremensku granicu ili putanju kojom ćeš plivati. Nauči različite stilove plivanja i uživaj u ovom odličnom sportu.
 
Nogomet
 
Popularan sport odličan je za aktivna druženja s prijateljima. Podijelite se u ekipe i uživajte dok istovremeno oblikujete tijelo i sagorijevate kalorije!
 
Odbojka na pijesku
 
Ovu ljetnu aktivnost ne smiješ propustiti! Trčanje i skakanje po pijesku sagorijeva puno više kalorija nego kad si na čvrstom tlu, pa je ova ljetna varijanta odbojke odličan izbor ako želiš smršaviti. 
 
Tenis
 
Tenis zahtjeva puno trčanja i saginjanja, što znači da ćeš dobro ubrzati metabolizam, oblikovati ruke i izgubiti višak kilograma. Osim toga, tenis će poboljšati i tvoje reflekse!
 
Košarka
 
Ako voliš timske sportove, košarka je još jedan odličan način za gubitak kilograma. Trčanje, skakanje, saginjanje i brzi, hitri pokreti oblikovat će cijelo tijelo.
 
Ultimate frizbi
 
Ovaj dinamičan timski sport izgleda lako, no dobro će te preznojiti. Potraži obližnju ekipu ili klub, ili jednostavno nabavi frizbi i skupi prijatelje koje ćeš podijeliti u dvije ekipe.
 
Rolanje
 
Ako si blizu željene težine, aktivnim sportom poput rolanja ćeš sagorjeti više kalorija nego plivanjem. Puno je zanimljivije od trčanja, a možeš sudjelovati i u raznim trkama i natjecanjima (pa makar sa svojim prijateljima). 

Pročitajte više